Ankara-GaziosmanpaşaRestoGuide
Left2Main.gif (1088 bytes) Ana Sayfa Restoran Ekleyin English

Galeri Sera

Horasan Sk 14
Restoran-Bar
(312) 446 31 62

Galeri Sera Ankara’nın seçkin semtlerinden biri olan Gaziosmanpaşa’da restoran ve bar olarak hizmet veren bir mekan. Galeri Sera ile aynı binada bir de resim galerisi bulunuyor. Bu restoranın en büyük özelliği isminden de anlaşıldığı gibi serayı andırması ve çevrenizi yemyeşil birbirinden güzel bitkilerin sarması. Müşterilerine hizmetin en iyisini vermeye çalışan Galeri Sera’nın birbirinden değişik salataların, mezelerin, et yemeklerinin, her çeşit alkollü ve alkolsüz içeceklerin ve tatlıların bulunduğu zengin bir menüsü var. Bu menüde en çok beğenilen salata“Tavuklu Salata “. Bunun sebebi içinde birbirinde farklı beş çeşit yaprağın bulunması. Bu yaprakların hepsi doğal ve taze. En fazla tercih edilen ana yemek ise “Naturel steak” . Bu yemek dana bonfilenin, kabuklu patates ve tereyağlı sebzeyle sunulmasından oluşuyor. Yemeğinizin yanında dünya çapında ödül almış Diren şaraplarından içmeniz mümkün. Yemekten sonra ise birbirinden güzel kahvelerden içip, tatlılardan yiyebilirsiniz. Tabii ki özel kokteylleri de unutmamak gerekiyor. ”Caipirina “ bunlara bir örnek. Bu güzel mekanda haftanın her günü profesyonel bir orkestrayı, hafta sonları öğlen saatlerinde caz çalan bir grubu dinleme şansınız var. Pazar sabahları brunch yapılmakta. Bu restoranda her yaştan insanı bulmak mümkün. Ayrıca sunduğu hizmetin kalitesine göre fiyatları oldukça makul. (Didem Akar, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Trillye

Hafta Sok 11/B, Balıkçı
(312) 447 12 00

Artık balık yerken fasıl dinlemek zorunda değiliz, çünkü Gazi Osman Paşa’da ki Trilye Restoran bizlere balık yerken kemanın veya piyanonun canlı olarak eşlik etmesini sağlıyor. Mekanın ferahlığı, şıklığı ve yemeklerin lezzeti birbirini tamamlıyor. İş adamlarının ve diplomatların uğrak mekanı olan Trilye Restoran’da her türlü içki servisini, özellikle yerli ve yabancı şarap çeşitlerini bulmak mümkün. Soğuk başlangıçlar, salatalar ve ara sıcaklar balık öncesi için çok ideal. Balıklar her gün taze olarak Türkiye’nin dört bir yanından sofranıza getirtiliyor. Bu yüzden de her gittiğinizde aynı balığı yemeniz mümkün olamayabiliyor. Yemekten sonra çikolatalı parfe, sufle, incir tatlısı veya fırında helva seçimlerinizden bazıları. Fiyatlar ise bu güzel yemeğin ardından gülümsemenizi sağlıyor. Bir denemeye ne dersiniz? Tadı Trilye’de kalacak. (Zeynep Köksal, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Amisos

Filistin sk. no. 28,
Restoran-Bar
(312) 446 60 98

Bu lüks restorantın üç değişik ortamında isterseniz cam serada, isterseniz özel odalarında ve dilerseniz yazın bahçesinde keyifle yiyebileceğiniz birbirinden üstün lezzetler sunuluyor.Birçok zengin meze ve arasıcak, birbirinden hoş ve değişik sıcaklar bulmak mümkün. Ayrıca Amisos Krep, Amisos Süpriz (dana etinden hoşlananlar için) ve Paçanga (ıspanaklı ve pastırmalı börek) gibi spesialiteleride var. Seçkin bir ortam Genellikle yaş ortalaması büyük,daha çok iş adamları tercih ediyor. Özel park yeri yok fakat kapıda arabanızı güvenle bırakabileceğiniz hazır parkçıları var.Özel günler için tavsiye edilir. (Ayşe Pehlivanlı, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Salata

Reşit Galip Cad. 57/A, Cafe-Bar
(312) 446 34 52

Salata'da Türk damak zevkine uygun olarak hazırlanmış Fransız ve İtalyan mutfağının seçkin örnekleri, değişik salatalar, özellikle çeşitli deniz ürünlerini içeren Sailors' Salatası…seçim yaparken zorlanabileceğiniz kendine özgü pek çok kokteyl… ve profosyonel servis sıcacık bir ortamda sunulmakta. Şöminesinin sıcaklığı, renkli akvaryumu, dünyanın dört bir yanından özenle seçilmiş ve zevkle yerleştirilmiş irili ufaklı aksesuarları ile dinamik bir iç mekan…Dilerseniz bardan, dilerseniz masalardan DVD gösterileri izlerken keyifle içkinizi yudumlayabilir ya da leziz bir yemek ardından, Türk ve yabancı pop örneklerinin sunulduğu canlı müzik eşliğinde dans edebilirsiniz. Eğlenmeyi seven her yaş grubunun yanısıra, pek çok gazeteci ve politikacının da ağırlandığı Salata'da, güvenliğe de son derece önem veriliyor. Park elemanları sayesinde park sorun olmaktan uzak. Hergün 11:00'da öğlen servisi ile açılıyor ve gece 03:00'a kadar hizmet vermeye devam ediyor. Cuma-Cumartesi dışında girişler ücretsiz fakat rezervasyon şart. Kısaca Salata'da tüm beklentileriniz karşılığını buluyor.   (İdil Şenerdi, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Cengiz Kaan

Uğur Mumcu cad. No.
37/A. Çin Restoran
(312) 437 51 01

Uzakdoğuyu büyük bir başarıyla yansıtan dekorasyonu ve Çinli servis elemanlarıyla insanı kısa bir süre de olsa Çin'e doğru küçük bir seyahate davet ediyor. Yine bu bölgeye ait eşsiz, baharatlı zengin yemek çeşitleriyle Uzakdoğu esintilerini küçük bir mekan içerisine yerleştirmiş olan Cengiz Kaan'ın yemeklerinin damağınızda bırakacak olduğu o güzel tad ise insana bu güzel serüveni bir daha yaşamasını istetecek olan etkenlerden biri ! Çin'in otantik havasını solumak isteyen ve zengin mutfağını merak edenlerin gitmesi gereken bir mekan. (Akın Pasınler, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Agora

Nenehatun Cad. No. 87/17,
Et Lokantası
(312) 447 37 86

Agora Meyhanesinde yılın 4 mevsimi bohem bir hava soluyabilirsiniz. Yazları bahçesinde, kışları içerde hizmet veren bu küçük Rum meyhanesi, sıcak atmosferiyle şehirden ve stresten uzaklaştırabilir sizleri. Giritli Aşçılar tarafından hazırlanan mezeler özellikle soslu kalamar bir harika. Salatalar taze ve özenle hazırlanmış. Garsonun önerisine göre kiremitte levrek bulama yedim. Tadı tekrar denemeye değer. Ancak hafif yemek yemek isteyenlere tavsiye etmem. Agora’da garsonlar deneyimli, servis hızlı ve özenli. Havalandırma iyi çalışıyor. Yemeğinizi yerken sürekli canlı müzik eşlik ediyor. Önce akordeon, sonra fasıl. Özel Arabanızla gelebilirsiniz çünkü park edecek görevli var. (Banu Birdal, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Mest

Attar Sokak No.10,
İtalyan Mutfağ
(312) 468 07 43

Ankara'nın kaliteli restoranlarından biri olan Mest restoran'da, İtalyan mutfağının seçkin yemeklerini bulabilirsiniz. Müşterilerine lüks bir servis ortamı sunmasının yanısıra, mütevazi ve aile ortamının sıcaklığını kaybetmiyor. Müşteriler arasında görebileceğiniz Bakan, Milletvekili ve aynı ortamda bulunan ailede bunu en güzel örneğidir.Et, tavuk ve balık yemeklerini mum ışığı ve hafif müziğin tamamladığı Mest Restoran'da tatmanız gereken: Taze Mozarella Peyniri, Biberli steak, Chease cake ve İtalyan dondurması izleyebilir. Rezervasyon gerekli. Pazar günleri kapalı. (Duygu Altıntaş, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Meyhane

Koza sok. No. 55,
Et Lokantası
(312) 439 93 52

Güzel dekoru, nezih ortamı, özenli ve güleryüzlü servisiyle, bildiğimiz klasik meyhane havasından uzak bir yer. Fasil eşliğinde sunulan leziz Girit mutfagi mezeleri müşteriyi cok keyifli kılıyor. Rezervasyonun mecburi olduğu bu yerde, fiyat fiks. Sadece pazar gunleri kapali olan bu yere hafta sonlarini güzel bir şekilde değerlendirmek isteyen veya güzel bir akşam geçirmek isteyen herkese tavsiye ederim. (Koray Keskin, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Mahzen

Kuleli sok. No. 20,
Akdeniz Mutfağ
(312) 447 62 30

Ankara ‘da, romantik bir ortamda mahzen ve şarabın ayrılmaz beraberliğiyle yemek yeme şansını bize Sonbahar’da açılan Mahzen Restoran sağlıyor. Burada Türk damak zevkinin gözetildiği Fransız ve Akdeniz mutfaklarının seçkin örneklerini görebiliriz. Özellikle Chicken Bonbonniere , Tortellini with Cheese and Pesto ...Yemekten sonra ise Mahzen’s Icy Cold yemeyi unutmayın. Burda Türk şaraplarının yanı sıra Bordeaux, Burgundy, Tuscany, Napa Valley, Hunter Valley bölgelerininde şaraplarını bulmak mümkün. (Alp Taşkapplıoğlu, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO).

Karaf

Uğur Mumcu cad. No.
96/A, Balıkçı
(312) 436 31 01

Şehirden uzak olmamasının avantajını yaşayan Karaf restoran da damak ve göz zevkinize uygun çeşitli deniz ürünleri yemekleri bulabilirsiniz. Özellikle körili fener balığı, şampanya soslu karides ve deniz ürünleri ve sebzeli mücveri acı sos ile muhakkak tatmalısınız. İçeri girer girmez duvarlardaki salyangoz motifleri ve peçeteliklerdeki salyangoz kabukları ile süslenmesi oldukça ilgi çekiyor. Dekorunun ahşaptan olması ortamı daha sıcak hale getirmesine rağmen ışık düzeni biraz yetersiz kalıyor. Restoran' da daha çok Akdeniz ezgileri ve bunun yanı sıra hafta sonları canlı olarak Türk sanat müziği ve Fasıl dinleyebilirsiniz. Ayrıca havanın iyi olduğu günlerde ön bahçesinde de servis veriyor. Fiyat bakımından deniz mahsulleri restoranına göre oldukça makul. (Beyhan Baydur, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Cafemiz

Arjantin cad. 19
Cafe
(312) 467 79 21

Yenilenen dekorasyonu ile cafemiz, günün her saatinde müşterilerine değişik
seçenekler sunmakta. Jenerasyon olarak genellikle 20-30 yaşları arasında müşteri profiline sahip. Modern tasarımı sayesinde müşteriler sıcak ve samimi bir ortamda yemek yeme olanağına sahip oluyorlar. Seçkin salata ve et yemeklerinin yanı sıra,zengin bir sandwich menüsüne de sahip.Yaz aylarında açık olarak servis verilen bahçe,kış aylarında kapatılarak bir sera görünümü elde edilmekte.Bu güzel görüntüyü özellikle,soguk ve karlı kış günlerinde tavsiye ederim. (İpek Albay, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Pineapple

Uğur Mumcu cad. No. 64/B,
İtalya, Çin, Fransız ve Türk Mutfağ
(312) 446 53 27

Her birinin üzerinde bir çiçek bulunan kırmızı beyaz kareli masa örtüleri, tavandan sarkan ferforje lambalarla duvardaki aplikler aynı kumaştan. Değişik usullerde hazırlanmış balık, tavuk, et çeşitlerinden başka daha hafif bir şeyler yemek isteyenler için mönüde omletler ve zengin salata çeşitleri var. Sıra tatlıya geldiğinde ise restoranla aynı adı taşıyan Pineapple melba gerçekten lezzetli. Ama diğer masalara servis edildiğini gördüğüm çikolata sufleden tatmadığım için pişman olduğumu söylemeliyim. (Beril Yenituran, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Cult Food & Music

Uğur Mumcu cad. No. 8,
Cafe-Bar
(312) 436 68 77

Güzel bir müzik eşliğinde yemek yemek istediğinizde, uğrayabileceğiniz İngiliz tarzi bir yer arıyorsanız, işte aradıgınız yer. 11 çeşit bira; ucuzluğu ve lezzetı birarada bulabilirsiniz. 3 yıldır aynı kalitede müşteri kitlesini elinde tutan ve sunduğu müzikten ödün vermeyen, genç kesimin uğrak yeri.
Haftanın her günü 12.00-24.00 arası bunları bulabileceğiniz tek yer. Rokfor soslu bonfile veya tavuk sarma tavsiye edilir. (Uğur Mesta, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Karacaoğlu

Arjantin Cad. No. 30,
Türk Mutfağ
(312) 467 33 44

“Alaturka” tarzı yemeklerin olduğu kendine özgün bir restorandır. Alaturka et mamülleri alışıla gelmiş ancak biraz değişik yorumu ile çok farklı tadlarda sunuluyor. Kendine has yemek teknikleri ile ve özel Alaturka iskenderi ve vezirparmağı ile ün yapmıştır. Karacaoğlu sıcak bir atmosfere, otantik bir
görünüme ve dinlendirici sarı-kırmızı tonlara hakim hem sade, hem etkileyicidir. Konuklarını çok iyi ağırlayan Karacaoğlu Restoranında personelin nazik ve güleryüzlü olması, düzenli ve hızlı servisin yanısıra fiyatların uygun olması güzel geçirilecek bir akşamın ayrıntısıdır. Her yaşta kişinin, özellikle gençlerin ve ailelerin çoğunlukla gittiği bir kebapçı. (Arzu Şamdan, Bilkent
Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Le Bistror bağ Evi

Horosan Sokak No.
32, Türk Mutfağ
(312) 447 33 39

Bağ Evi Turizm Bakanlığı tarafından özel restoran sınıfına alınmış, ve 125 senelik bir evde konuklarına Türk-Fransız konukseverliğini sunuyor. Profesyonel hizmet anlayışıyla Türk mutfağının eşsiz yemeklerini tadabileceğiniz restoranda aynı zamanda farklı kültür zenginliklerini birarada yaşıyorsunuz. Akşam yemeklerinde fasıl dinlemek ise restoranın sunduğu hizmetlerden biri. Restoranda çocuklu ailelerde unutulmamış, ve çocuklar içinde özel bir mekan hazırlanmış. Oldukça zengin bir menüsü olan restoranda Türk ve Batı mutfağının eşsiz yemeklerini tadabilirsiniz. Rejim yapanların ve vejerteryanların unutulmaması ve onlar içinde menüye yemeklerin konmuş olmasıda olumlu bir özellik. (Koran Özpeçen, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)