Dem |
Güzel mezeleri, lezzetli yemekleri, güler yüzlü garsonları ve sıcak atmosferiyle, Ankara’nın elit meyhaneleri arasına girmeyi çoktan başarmış bu mekan konuklarına soğuk ve sıcaklardan oluşan geniş bir menü sunuyor , tabi rakı eşliğinde. Servis elemanlarının ufak tefek hataları olsa da, güzelliklerle dolu bir akşamda bunlara dikkat etmiyorsunuz. Sabit menü, orta fiyat bir mekan ve her gece 01.00’a kadar açık. Çok geniş olmadığı için rezervasyon yaptırmanızda fayda var. (Cem Çubuk, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|
Ney ve Mey |
Başkentin seçkin semtlerinden biri olan Yıldız’da bulunan Ney ve Mey her yaştan insana hitap edecek bir ortama sahip bir restoran. Soğuk mezelerle başlayan yemek keyfi, sizin seçtiğiniz sıcak mezelerle devam edip, lezzetli et ve tavuk ızgaraları ; ve sonrasında meyve veya tatlı çeşitleriyle bitiyor. Maalesef restoranın bir menüsü yok ; yiyeceklerinizi garsonlar yardımıyla seçiyorsunuz. Çoğu restoranda bulamadığımız “Fasıl” keyfini de lezzetli yemeklerle birlikte çıkartabiliyoruz. Akşamları saat 20:00’de başlayan Fasıl saat 01:00’e kadar devam ediyor. Modern ve alaturkanın çok güzel kombine edildiği dekorasyon da Fasıl ve yemek keyfini tamamlıyor. Ayrıca Ney ve Mey zemin katta yemek öncesi veya sonrası içkileriniz için bir de bara sahip. Fasıl sona erdikten sonra da zemin kattaki barda müzik eşliğinde alkollü veya alkolsüz içeceklerin tadını çıkartmak mümkün. Park yeri sorunu yok, kendine ait bir otoparkı var ve park görevlileri restoran kapanana kadar hizmetinizde. Kredi kartının geçerli olduğu restoranda, rezervasyon gerekiyor. (Ceren Türkarslan, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|
Mangal |
Üç katlı eski bir Türk evi. Bahçesi oldukça büyük ve ağaçlık. Bahçede ayrıca çocuk parkı da var. Her türlü ızgara ve meze çeşidi var. Yemekler çok lezzetli. Genellikle yabancı ve Türk işadamları ve ailelerin tercih ettiği bir yer. Her gün açık. (Nalan Danacıoğlu, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|
Mydonose |
Restaurantın girişinde kendimizi ışıklı her tarafı hiyeroglif yazılarla süslü bir tünel içinde buluyoruz.Mısır geleneklerine göre "yemeğe davet" anlamını taşıyan bu koridorun sonunda bizi hostesler karşılyor. Onların eşliğinde rezervasyon masasına ilerliyoruz. İçeri doğru yürüken sol tarafımızda boydan boya cam bir fanus içindeki mutfağı görüyoruz. "Açık mutfak" olarak adlandırılan bu sistem sayesinde yemeklerin hazırlanışını görmek mümkün. Iceri girdiğimizde çok lüks bir havayla karşılaşıyoruz. Masalardan kül tablalarına kadar her şey metal. Sahipleri tarafından "high tech" diye adlandırılan bu dekorasyon 2000'li yılların izlerine sahip. Mydonose'un en iddialı yanı mutfağı. Enternasyoal olarak nitelendirilen mönü Türk damak tadından Fransız yemeklerine kadar geniş bir yelpazeye sahip. Ayrıca yemeğinizi yerken canlı müzik dinleme imkanı buluyorsunuz. Mydonose fiyat olarak dışarıdaki restaurantlara oranla biraz daha pahalı olmasına karşın hoş, güzel ve eğer isterseniz romantik bir ortam kurmak için birebir. Her türlü kredi kartı geçerli. Mutlaka rezervasyon yapılması gerekiyor. Otopark sorunu yok (Kaan Yalbır, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|
Lagos |
Balığın her çeşidini, deniz ürünlerinin en leziz ve taze örneklerini deneme imkanı bulabileceğiniz kaliteli bir balık restorantı. Sade dekoru, nezih ortamı, hızlı ve bir o kadarda özenli servisiyle bilinen klasik balık restorantlarından farklı bir mekan. Abartıdan uzak iç dekoru, loş atmosferi ve sunduğu değişik tadlarla küçük fakat keyifli sıcacık bir ortam. Daha çok orta yaş grubunun damak zevkine hitab etmesine rağmen Lagosta değişik yaş gruplarına ve ailelere rastlamak mümkün. Balık buğulama ve özellikle kırmızı pul biber sosu ile hazırlanmış bademli, tereyağlı, mantarlı karidesi denenmesi gereken özel tadlarından bazıları. Hergün açık olan servisi ve gayet makul olan fiyatlarıyla birbirinden leziz yemekler eşliğinde keyifli bir akşam geçirmek isteyen herkese tavsiye edilir. Rezervasyon zorunludur (Özge Göncü, Bilkent Universitesi, Öğrenci, TOMYO) |
|
Bey Konağı |
Guneydogu bolgesinin en seckin, lezzetli yemek ve kebap cesitlerini yiyebilleceginiz ender yerlerden biridir Bey Konagi. Yemek kulturunun bir sanat, eglence ve zevk oldugunu dusunenler icin mutlaka gorulmesi gereken nezih bir ortam. Menusu oldukca genis olan bu yerde ozellikle Gurbrt Tava, Bildircin, Cig Kofte, Ozbek Pilavi ve tatli olarak Kunefe tavsiye edilmektedir. Yapilan servis hizli ve mukemmeldir. Servis elemanlari islerinin en iyisi olup birden fazla yabanci dil bilmektedirler. Cok genis mekana sahip olup 350 kisilik kislik kapali alani vee 1500 kisilik yazlik bahcesi ile musterilerine en iyi hizmeti vermektedir. Kislik kapali yeri Finlandiyadan ithal edilen ozel kutuklerden yapilmis, bahce icinde bir dag evi gorunumundedir. Ayrica bahce icinde fasil bar olarak kullanilan ve Kultur Bakanliginin denetiminde olan tarihi bir konaga sahiptir. Fiyatlar orta ve ust duzeye hitap etmektedir. Genelde burokratlar ve is adamlari burayi tercih etmektedir (Reşit Duman, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|
Neco |
Neco, canlı piyano ve viyolonsel eşliğinde deniz ürünlri sunan bir restaurant. Haftanın hergünü açık olan Neco’da Pazar günü hariç hergün canlı müzik var. Neco iki katlı bir restaurant, bunun yanında yaz aylarında bahçeye de servis yapılıyor. Restaurant da menu kullanılmıyor bu da hizmet edenlerin müşteriler ile olan yakınlığını arttırıyor. Ayrıca her müşteriye Neco’nun kendine özgü tatlısı kiremitte irmik karşılıksız sunuluyor. Gerçekten mükemmele yakın servisi ve kendinizi içinde bulacağınız güzel ortam için ödeyeceğiniz ücret uygun. Neco’nun yanında bir pavyon var ancak müşterileri etkileyebilecek bir sorun yaratmıyor bu pavyon. Neco’ya gittiğinizde park sorunu ile karşılaşmıyorsunuz. Neco’ya gideceğinizde; tam bir gece yaşayacağınızı unutmayın ve rezervasyon yaptırmayı da ihmal etmeyin. Neco’nun yerini bulmak biraz zor; ancak Oran yoluna çıktığınızda ilk sağa ve sonrada ilk sola dönerseniz Neco’yu sağınızda bulacaksınız. (Kenan kızıltepe, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|
Harran sofrası |
Iki katlı orta sınıf bir lokanta. Menü’yü ağırlıklı olarak kebaplar oluşturuyor. Urfa ve yöresinin özel yemekleri menüde dikkat çekiyor. Harran Sofrasının özel çiğ köftesini denemenizi öneririm. Urfa’dan getirdikleri özel acıyı kebaplarında oldukça iyi kullanıyorlar.Yemeklerin kalitesine göre fiyatlar oldukça cazip. Harran’ın sağladığı en büyük zevk, mutfağın müşteriye açık olması.Yani müşterinin daha rahat etmesi için mutfak özel olarak dekore edilmiştir. 24 saat açık. (Hamza Toprak, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|
Akdeniz Akdeniz |
Sıcak bir Akdeniz atmosferinde, güzel servis ve ilginç mezeler. Deniz mahsullerinin alışılagelmiş ancak biraz değişik yorumu. Bilhassa zeytinyağı harika. Yazın sardunyalı bahçe ortamı, kışın tipik bir Akdeniz evi. Her ikiside son derece sakin ve huzurlu. Fiyatlar makul. Rezervasyon zorunlu. (Yener Ergüven, Bilkent Üniversitesi, Öğr. Gör. TOİYO) |
|
Berliner |
Tam bir Cafe dizaynı verilen Cafe Berliner'in en büyük özelliklerinden biri, haftanın her günü farklı tarzda canlı müziklerin çalınıyor olmasıdır. Bunun yanında Salı günlerinde de şiir dinletisinin olması ortama ayrı bir renk katıyor. Özellikle çiftler için romantik bir ortam yaratan Cafe Berliner'i tercih edenler arasında, günün yorgunluğunu atmak için gelen her yaştan insan bulabilirsiniz. Bir de bunun üzerine Berliner'in leziz yemeklerinden yerseniz, değmeyin keyfimize şeklinde hoşnut olacağınızdan eminim. Başlangıçlardan Tereyağlı "Roast Beef"'i, ana yemeklerden de Berliner'in kendi mutfağından olan "Berliner Special"'i denemenizi tavsiye ederim. (Figen Anladı, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|
Çöpçatan |
Ege yöresinin çöpşişinin yanısıra köfte, ciğer ve tavuğun da çöplerde sunulduğu küçük ama sıcak , güleryüzlü ve içten bir ortamda aradığınızı fazlasıyla bulabileceğiniz hoş bir ortam. Ankara’nın nezih barlarına olan yakınlığı ve 24 saat boyunca servis verebilmesi Çöpçatanı tercih sebebi yapıyor. Gece kuşlarının eğlence dönüşü uğrak yeri olan ve zamanla alışkanlık yapan bu sevimli mekanın müdavimleri kolay kolay çöpşişlerinden vazgeçeceğe benzemiyor. (Mustafa Arslan, Bilkent Universitesi, Öğrenci, TOMYO) |
|
HD |
Çok lezzetli İskender, İç pilav ve Köfte. Politikacısından tutun öğrencisine kadar her kesimden müşterisi var. Kaliteli ve hızlı servis yapıyorlar.Bunun yanısıra,bazen garsonlar hangi masadan sorumlu olduklarını karıştırdıkları sezimleniyor. Park yeri var,fiyat da uygun ve haftanın 7 günü sabah 11:00’den akşam 11:00’e kadar açık (Erkan Yağcı, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|
Sabahattin Baba'nın Yeri |
Olgunlar sok. 47/A. (312) 483 37 17. Olgunlar sokağın sonuna dayanıp da Bülbülderesine geçmeden önce hemen solda bulunan bu küçük mekan tam 35 yıldır Ankaralıranın hizmetinde. Fasıl eşliğinde yenilen bir yemek menüsündeki özellikle tatmaya değer arnavut ciğeri ve köftesi, mekan sahibi Hamdi Sunman ve personelinin yıllardır hiç değişmeyen müşterilerine karşı olan sıcak ilişkileri bu mekanın farkını gösteriyor. Geçtiğimiz aylarda yoğun talep üzerine Uğur Mumcu Caddesine açılan 2. şubesinde daha ferah bir ortamda aynı hizmet kalitesine devam ediliyor. |
|
Deniz Yıldızı |
Balık ve deniz ürünleri lokantası.Oldukça salaş ve abartısız dizayn edilmiş. Deniz Yıldızın'daki nefis yemekleri en güzel Türk muziği motifleri süslüyor. Kültür ve gelir düzeyi yüksek, orta yaş üstü insanların ve ailelerin tercih ettiği restoran. Karides güveç, ahtapot salatası, barbun balığını damak zevkine önem verenler için öneririm. Pazar günleri kapalı. (Selen Ohran, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO) |
|