Ankara-BahçelievlerRestoGuide
Left2Main.gif (1088 bytes) Ana Sayfa Restoran Ekleyin English

Ciğer 52

Bahçelievler, Emek 8.cadde, 81.sokak, No.5/d, Kebapçı
(312) 222 42 04

Her türlü kebap ve şiş çeşitlerini bulabileceğiniz bu yerde özellikle çöp şiş yenmeli. Kömür üzerinden alınıp şiş ile birlikte sıcak olarak masaya servis edilen çöp şişleri, sıcak lavaşları ve kendisine has garnitürleriyle yemek size gerçek damak tadının ne olduğunu bir kez daha anımsatıyor. Ayrıca sıcak fıstıklı kadayıfı yemekten sonra mutlaka denemelisiniz. Fiyatlar ise çok makul. Ciğer 52 de dekor olarak bir masa, çatal ve bıçaktan fazlası yok ama lezzet olarak hepsinden fazlası var. Ondan da önemlisi çabuk ve güleryüzlü bir servis ve rahat bir ortam var. (Esra Onural & Berkin Özgelen, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Kukla

Balgat, 1. Sok. 21/a, Dış İşleri Bakanlığı, kebapçı
(312) 285 30 30

Kukla geleneksel Türk "puppet" tiyatrosudur ve 40 yıldır Ankaralılara hizmet vermektedir. Yemek yenirken aynı anda kukla tiyatrosu da izlenebilir. Servisi hızlı, garsonları güler yüzlüdür. Park yeri sorunu yoktur. Ama kışları ısınma problemi çekilir. Tiyatro oynanmadığı zamanlarda kısık sesli Türk musikisi dinlenebilir. Müşterileri genelde politikacılar, ev hanımları ve çocuklardır. Kuklada İskenderin yanında bulgur pilavı ve turşu ücretsiz olarak sunulur. Fiyatlar uygun olmasından dolayı genelde kalabalıktır. (Barış Akboncuk, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Akdeniz Mutfağı

Bilkent, Bilkent Hotel (312) 266 46 86.

Menü de ağırlığı Akdeniz bölgesinin zeytinyağlı yemekleri alıyor. Mavi ve beyaz tonlardaki renklerin hakim olduğu Akdeniz Mutfağı’nda kullanılan porselen takımlardan, koltuk, sandalye ve masalara; duvardaki tablo ve biblolardan müziğe varana kadar herşey Akdeniz’in sıcaklığını yansıtıyor. Restoranın küçük ve şehre uzak olması, bence en büyük dezavantajı. Akdeniz bölgesinin yemeklerini seven ve şehir dışında, yemek yemek isteyenler için bence ideal bir restoran. (Selen Gülsoy, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Rollhouse

Ankuva alışveriş merkezi alt kat'da, Cafe
(312) 266 12 40

Bilkent, Ankuva alışveriş merkezi alt kat'da (312) 266 12 40 Eğer yeni bir atmosferde değişik bir hava tenefus etmek isterseniz Rollhouse farkını yaşamanızı tavsiye ederim. Bu buyuk kompleks' te bowling, bilardo, dart alanlariyla ayni zamanda barlari, restaurantı ve pastanesiyle size hizmet veriyorlar. Restoran'da yemek yerken bilardo ve bowling turnuvalarını seyretme şansiniz da var. Sef Ahçının genç yaşına rağmen yaptığı enternasyonal yemekler gerçekten lezzetli. Fileminyon şiş ve sandviçleri tatmaya deger. (Yavuzalp Süngür, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Balıkçı


Eskişehir yolu 9.km, Köy Hizmetleri karşısı, Balıkçı
(312) 284 54 40

Her çeşit balık ve su ürünü özenle hazırlanarak müşterilerine yeni ve değişik lezzetler sunuluyor. Müşterilere olan yakın ilgisi ve kaliteli servisi onu diğer restoranlardan farklı kılıyor. Müşteri folyosunu genelllikle ortayaş ve gelir düzeyi yüksek kesimden oluşturuyor, kimi zaman da balık seven gençlerin ilgisini çekiyor. Balıkçı öğlen 12:00 ile gece 24:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Müşterilerine geniş bir park yeri imkanı tanıdığı için park sorunu yaşanmıyor. Balıkçı yer kapasitesi bakımından sınırlı olması, ayrıca şehre olan uzaklığı da burası için bir dezavantaj sayılabilir. Özellikle haftasonları ve her zaman için kendi seçiminiz olan bir masada oturmak istiyorsanız, rezervasyon yaptırılması gerekli. (Banu Alsan, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Can Baba'nın Yeri


Fırat Cad. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Yanı Beysukent, Köfteci
(312) 235 44 94

Can Baba'nın Yeri doğayı seven, ağaçlar altinda yemeği tercih edenler için ideal bir mekan. Yemekler ekmek arası köfte, gözleme çeşitinde olup isteyenler için piknik yapma imkanını veriyor. Piknik masalarıyla çevrili olması insanı şehir kargaşasından bir an olsun uzak tutmayı başarıyor. Burada self-servis uygulandığı için servis personeli yok, bu yüzden ortam pek temiz sayılamaz. Genellikle güneşli havalarda tercih edilen Can Baba soğuk havalarda çok kısıtlı yer imkanı sunmaktadır. Yeri itibarıyla haftaiçinde öğrenciler tarafından rağbet görürken, haftasonlarında Ankaralılar tarafından piknik yeri olarak kullanılmaktadır. (Barış Akboncuk, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Saklıkent

Çayyolu, Alacatlı köyü girişi,
Et lokantası
(312) 239 12 20

Dışarıdan bakıldığında mistik ve ilginç bir mimariye sahip olan bir restaurant. Fakat içeri girdiğinizde kafanızda canlanan o hava biraz siliniyor. Yazın içeride ve dışarıda servis yapılıyor. Mükemmel bir manzaraya sahip. Yenilebilecek yemekler; mezelerden Pembe Sultan, ara sıcaklardan özellikle tavsiye edebileceğim bıldırcın ve kiremitte mantar ve ana yemeklerden özel ve değişik bir usülle pişirilmiş çöp şiş. Yemeğe başlamadan önce tereyağı, bal ve sıcak lavaş getiriyorlar. Restaurantın girişine güzel bir şarap standı kurulmuş. Şarap dışında bira, rakı, votka ve cin gibi alkollü içkiler var. Yemeğin sonunda da Türk kahvesi ya da çay ikram ediyorlar. Fiyatlar makul. Yazın rezervasyonsuz müşteri kabul etmiyorlar. Şehirden uzak olan bu restaurant bence üç dört saatliğine de olsa kendinizi dinlemek ve güzel bir yemek için uygun bir yer. (Derya Kalfa, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Uptown Cafe


ODTÜ, Kongre Merkezi.
Restoran-Bar
(312) 210 41 66

Amerikan sandviçleri, aromalı ve dünya kahve & çayları, içkiler, french press ile servis yapılır. Bazı günler canlı müzik olur. Ortam modern, ferah ve dinlendiricidir. Fiyatlar çok uygundur. Türk bir bey ve Amerikalı eşi bu samimi ve kaliteli cafe'yi işletiyor. Müşteri akademik, mezunlar ve kongre katılımcılar. Öğrenci giremiyor . (Öznür Tunçelli, Bilkent Üniversitesi, Staj Coord. TOMYO)

Üç Kalyon

Eskişehir yolu No:162, Balıkçı
(312) 287 87 65

Güzel dekoru, nezih ortamı, özenli ve güleryüzlü servisiyle bildiğimiz balık ve deniz ürünleri lokantası. Genellikle ortayaş ve gelir düzeyi yüksek müşterilerin tercihi. Ben size özellikle Üç Kalyonun spesiyalıtelerinden mançi, balık dolma ve somon dolmayı denemenizi tavsiye edebilirim. Bunlardan sonra her mevsim taze olarak İskenderun’dan getirtilip özenle hazırlanan balık çeşitleri veya midye tava, karides gibi deniz ürünlerinin birini afiyetle yiyebilirsiniz. Hafta sonlarının yoğunluğundan dolayı rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.(Duygu Akgün, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Av Köşkü

Bahçelievler, 7. cad. 31 sok 12/A, Av etleri restoran
(312) 223 31 89 .

Bahçelievler, 7. cad. 31 sok 12/A (312) 223 31 89 . Av etleri restoran. Otantik bir dekorasyonda, duvarlar çuvalla, tavan yumurta kartonlarıyla kaplanmış. Av etleri özel bir şekilde yapılıyor. Özellikle ördek tavsiye ederim. Soğuk mezeler de var. Özenli bir hizmet sunuluyor. Yabancı konuklar ve kültür düzeyi yüksek insanlar müşterilerini oluşturuyor. Eğer ördek yemek istiyorsanız, önceden haber vermelisiniz. Kredi kartı kabul edilmiyor. (Onur Karadağ, Avukat)

Mezzaluna

Ankuva alışveriş merkezi No. 2, İtalyam Mutfağ
(312) 266 13 59

Mezzaluna Bilkent, . İtalyan yemekleri profesyonel bir İtalyan ahçı tarafından beğeninize sunuluyor. İçecek olarak inanılmaz lezzetteki İtalyan şaraplarından damak zevkinize en uygun olanını seçebilirsiniz. Müşteriler genelde işadamlarından oluşuyor, aileler ise Mezzalunayı akşam yemekleri için tercih ediyorlar. Fiyatlar oldukça yüksek. Pazartesi günleri kapalı. (Hilal Araç, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Villa

Kızılcahamam, Soğuksu Milli Parkı Girişi Yanı Beysukent, Köfteci
(312) 736 10 82

Ankara’ya seksen beş kilometre uzaklıkta olan Kızılcahamam Ankara’ lıların şehrin ağır havasından ve rutin yaşamın stresinden sonra ilk uğrayacakları adres durumundadır. Kızılcahamam her ne kadar hamamları, kaplıcaları ve termal otelleri ile ün sahibi olsa da; 1978 yılında faaliyet gösteren ve Kızılcahamam’ın bir simgesi haline gelen Villa Restaurant Kızılcahamam’ın ününe ün katmıştır. Yorucu geçen bir haftanın sonunda gidilebilecek eşsiz orman manzaralı bu restaurant, yazları bahçesinde kendin pişir kendin ye tarzında, kışları ise sıcak, samimi ve bir dağ evini andıran kapalı mekanlarıyla yılın 365 günü hizmet vermektedir. Villa’nın mönüsü tamamen ızgaralardan oluşmakta. Mönü çok geniş değilse bile, ilginç Türk mezelerini rakı eşliğinde tatmak mümkün. Kömür ateşinde pişirilen Alabalık mutlaka denenmeli. Villa Restaurant’da spesiyallerde mevcut fakat bunların hazırlanması için bir gün önceden bildirilmesi gerekmekte. Ankara’ya özgü Ankara Tava, kuzu kapama, ve güveç özel misafirleriniz ve aileniz için Villa’nın vazgeçilmez spesiyallerinden sadece birkaçı. Sabahın erken saatlerinde, dağ havası eşliğinde, yörede mevcut olan ve kendi üretimleri olan bal, tereyağı ve yumurta ile kahvaltı imkanı Villa’nın bir diğer güzel yanı. Villa’nın servisi orta kalitede, çok lüks değil. Fakat gerek garsonların samimi ve içten davranışları, gerek Aşık Pala’nın bağlamasından dökülen Türk Halk Müziği ezgileri sizi sanki kendi evinizde hissettirmekte. Çok fazla bir oturma kapasitesi olmayan Villa’da özellikle kış aylarında rezervasyon mutlaka yapılmalı. Villa’da fiyatlar oldukça makul; kişi başı 3 ila 5 milyon arası. Kredi kartı geçiyor. Her gün saat 08:00’dan ve Villa’nın sahibi Kamil Taşcı’nın belirttiği “Bizim bir kapanış saatimiz yok. Müşteri ne zaman giderse, muhabbet ne zaman biterse o zaman kapatırız” zamanına kadar açık olan Villa’nın kapısını mutlaka çalın. (Çağlar Atay, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)